Kırşehir 1 Şubesi

Giresun’da düzenlenen ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesinde dereceye girenlere ödülleri verildi

Eğitim-Bir-Sen ve Genç Memur-Sen iş birliğinde organize edilen “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Soner Can Tufanoğlu, Memur-Sen Giresun İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Muhammet Sarı, dereceye giren öğrenciler ve aileleri, danışman öğretmenler ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, medeniyetimizin değerlerini genç dimağlara aşılamak niyetiyle yola çıkan Bir Bilenle Bilge Nesil projesinin geleceğe yapılmış en büyük yatırımlardan biri olduğunu söyledi. 

Toplumların gelişmesini ve kalkınmasını sağlayan en önemli kaynağın, insani ve evrensel değerlerle yoğrulmuş hedefler doğrultusunda yetiştirilmiş nesiller olduğunu kaydeden Yalçın, “İnsanı layığıyla ele alıp yetiştiremeyen bir toplum varlığını ve hayatiyetini asla koruyamaz. Bu nedenle, eğitim, küreselleşen dünyada kendi değerleri ve rengiyle var olmak isteyen milletlerin iyi organize ederek yürütmek mecburiyetinde olduğu bir alandır. Bu çerçevede her milletin kendine has bir eğitim anlayışı ve sistemi vardır. Ülkeler kültürel birikimleri, sosyal tecrübeleri ve tarihlerinden ilham alıp aynı zamanda iktisadi ve teknolojik gelişmeleri de takip ederek, bünyelerine uygun eğitim politikası ve buna bağlı olarak işleyen eğitim sistemi oluşturmak zorundadır. Bu açıdan eğitimi, ülkemizin en önemli ve hayati konusu olarak görüyoruz. Zira gençliğimizin maddi, manevi, bilgi ve beceri bakımından kendini üstün meziyetlerle donatabilmesinin yolu sağlıklı bir eğitim almasından geçmektedir” dedi. 

Milletle ve değerleriyle barışık, kültür ve medeniyetimizin inşası ve ihyacısı bir gençliğin yetişmesi için çalıştıklarını belirten Yalçın, şöyle devam etti: “Bu inşa ve ihya sürecini hızlandırmak için Genç Memur-Sen’i kurduk. Genç Memur-Sen’in hedeflerini; inanç, tarih ve medeniyet perspektifiyle belirledik ve dedik ki, tehdit eden değil, hayrı, güzeli, doğruyu teklif eden gençlik; dünü anlayan, bugünün hakkını veren, asrın idrakiyle donanmış, üreten ve paylaşan bir gençlik istiyoruz, bunun için uğraşıyoruz. Bu amaçla Bir Bilenle Bilge Nesil projesini hayata geçirdik.” 

 

 

Neslimize borcumuz var 

Kaybedeni olmayan bir yarışma olan “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinde 500 bin öğrenciye ulaştıklarını vurgulayan Yalçın, “Okutulan kitap sayısı iki milyona yaklaştı. On binlerce öğretmenimiz görev aldı. Bu çalışmayı bu ülkeye bu nesle borcumuz olduğu için yapıyoruz. Hayat gelir geçer. Nesle ilişkin duyarlılık göstermez, onları yarına hazırlamazsak o zaman kaybederiz. Üzerimize düşen bu sorumluluğu sahada uygulayıcı ekip olarak yerine getirirken, Genç Memur-Sen’in koordinasyonunda nesle duyarlılığımızı devam ettiriyoruz. Bizim bu çalışmamıza Giresun’da emek veren öğretmen arkadaşlarımıza onları yüreklendiren okul müdürlerimize teşekkür ediyorum. Turgut Cansever’in, ‘Şehri imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz şehri tahrip eder’ deyişinden hareketle neslimize olan borcumuza sadık kalmaya, gayretlerimizi ve çalışmalarımızı büyütmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

 

 

Sorunları örgütlü mücadeleyle çözeceğiz 

Kamu görevlilerinin ve emeklilerin sorunlarına dikkat çeken Yalçın sözlerini, şunları söyledi: “Kamu görevlilerimizin sorunlarını örgütlenerek çözdük. Şimdi yeni sorunlar var, onları da örgütlü gücümüzle çözeceğiz Birinci dereceye yükselen kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesine ilişkin mücadelemiz devam ediyor. Yardımcı hizmetler sınıfı personelini genel idare hizmetleri sınıfına alarak tartışmayı bitirin diyoruz. Görevde yükselme ve ünvan değişikliğini tüm kurumlarda yapın, ehliyet, liyakat, kariyer sistemini kurun diyoruz. Üniversitelerdeki idari personele yer değişikliği hakkı verin, onların aile bütünlüğünün sağlamasının yolunu açın diyoruz. Emeklilere 1077 TL seyyanen zam yansıtılmadığı için emeklilerin görev aylığı ile emekli aylığı arasındaki uçurum büyüyor. Emeklilerin zorluklarına ilişkin mücadelemiz sürüyor. Birçok sorunu çözdük, örgütlü gücümüzle bunları da çözüme ulaştıracağız.” 

 

 

Boykotu büyütmeliyiz 

Filistin’de siyonist İsrail’in soykırımı vahşice sürdürdüğünü ifade eden Yalçın, “Yeryüzünün neresinde onurlu ve haysiyetli bir insan varsa bu vahşetler karşısında ayağa kalktı. Siyonistlerin karşısında mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu her defasında gösterdik, göstermeye de davam edeceğiz. Almazsak ölmeyiz ama alırsak ölecekler bilinciyle boykotu büyütmeliyiz” diye konuştu.

 

 

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Soner Can Tufanoğlu ve Memur-Sen Giresun İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Muhammet Sarı da birer konuşma yaptılar. 

 

Haberin Galerisi