Kırşehir 1 Şubesi

Doğru yerde duruyor, doğru hedefler istikametinde yürüyoruz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aydın, Osmaniye Şubesi’nin Kadirli’de düzenlediği il divan toplantısına, Kahramanmaraş 1 Nolu Şube’nin Elbistan, Afşin, Göksun, Ekinözü ve Nurhak ilçe temsilcilik yönetimlerinin katılımıyla Elbistan’da gerçekleştirdiği toplantıya katıldı.

Sendikal gündemin değerlendirildiği, eğitim ve eğitim çalışanlarının sorunlarının görüşüldüğü toplantılarda konuşan Abdülaziz Aydın, değerler, akademik ve kültürel hizmet sendikacılığı temelinde doğru yerde durduklarını, doğru hedefler istikametinde yürüdüklerini söyledi.

Sendikal mücadelenin uzun ve çileli bir maraton olduğunun altını çizen Aydın, “Hizmet ve değerlerimize endeksli olarak devam eden hak ve özgürlük yolculuğunda, sendikal mücadelede yüklendiğimiz misyonun farkındayız. Misyonumuzun büyüklüğünün bilincinde olarak hiçbir zaman küçük şeylere takılıp kalmadık. Geçmişten aldığımız güçle hep geleceğe hazırlık yaptık. Sempozyumlar, paneller ve araştırmalarla çözüm gösterme sorumluluğunu yerine getirmenin çabasında olduk. Teşkilatımızla birlikte değerler kimliği etrafında çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz. Bu sendikal bakışımız ışığında eğitim çalışanlarının özlük haklarının ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi, insan onuruna yaraşır ücrete kavuşmaları için çalıştık, çalışıyoruz, çalışacağız” dedi.

Emeğin hakkını alma mücadelelerinin yanı sıra, eski Türkiye’nin vesayet odaklı retoriklerinden, pratiklerinden, mevzuatlarından ve yapılarından kurtulmayı da öncelikli hedef olarak gördüklerini belirten Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Temel hak ve özgürlüklerin yok sayıldığı, insanların ötekileştirildiği düzene hem itiraz hem isyan ettik. Ferdi özgürleştiren, devleti demokratikleştiren, sivil siyaseti ve sivil yönetimi merkez kabul eden bir siyasal sistemin, anayasal düzenin inşası mücadelesine kendi kulvarımızda öncülük ettik. Emeğimize, ekmeğimize, haklarımıza, özgürlüklerimize, onurumuza, medeniyet davamıza sahip çıkarken, ‘birlikte üretelim, hakça bölüşelim’ anlayışıyla erdemli, adil ve medeniyet değerleriyle şekillenmiş sendikal duruşun merkezi, eğitim çalışanlarının sesi, kazanımların adresi olduk.”

“Eğitim çalışanlarının hakları, hukuku, eğitim, eğitim sisteminin durumu hep gündemimizde oldu” diyen Aydın, “Sorunları teşhis, çözümleri tespit odaklı çalışmalarla sendikal kulvarda farkımızı ortaya koyduk. Kayıplara son verilmesini, kazanımlara yenilerinin eklenmesini sağladık. Müfredattan ders kitaplarına, sınav sisteminden yerleştirme uygulamalarına kadar her konuda ses verdik, çalışmalar yaptık, söz söyledik. Yakıp yıkan değil üreten, kırıp döken değil düzelten, cam indiren değil fikir bildiren, barikat kuran değil engel kaldıran tavrımızla yasaklara karşı çıktık, özlük ve özgürlük mücadelesi verdik. Kurum idari kurulundan toplu sözleşmeye, davalardan eylemlere her zeminde üyemize, eğitim çalışanlarına, ülkemize kazandırmanın peşinde olduk. Diğerleri sorunları alt alta sıralamakla yetinirken, biz bir bir sorunları çözdük. Toplu sözleşme hakkını alan, öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesini, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesini, nöbet görevine ücret ödenmesini sağlayan, öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödemelerini artıran, geliştirme ödeneğinin ödenmesine devam edilmesini, jüri üyelerine ücret verilmesini, sınıf öğretmenlerine haftada iki saat ilave ek ders ücreti ödenmesini, üniversite disiplin kurullarında sendika temsilcisinin yer almasını sağlayan sendika olarak, bu konu ve alanlarla ilgili başarılarımızla yetinmedik, yetinmeyeceğiz. Çünkü bizim medeniyet davamız; daha özgür, daha adil, daha huzurlu, daha müreffeh bir dünya hayalimiz var” ifadelerini kullandı.

Abdülaziz Aydın, üniversite idari personeline yer değişikliği hakkının sağlanması, birinci dereceye yükselenlere 3600 ek gösterge verilmesi, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının genel idare hizmetler sınıfına geçirilmesi için ter akıtmaya, mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayarak, “Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndaki eksik ve hatalı kısımların ivedilikle tamamlanması, öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğindeki aksaklıkları giderecek adil ve kalıcı bir yer değişikliği sisteminin kurulması, eğitim kurumu yöneticiliğinin liyakat ve kariyer ekseninde profesyonel bir meslek olarak yapılandırılması, görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavlarının belli bir takvim dâhilinde düzenli olarak yapılması için elimizden geleni yapıyor, yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerde yaptıkları çalışmalara da değinen Aydın, Memur-Sen’e bağlı 270 kişilik arama-kurtarma ekibinin ilk andan itibaren bölgede çalışmalara başladığını, saha çalışmaları ile birlikte Türkiye genelinde yardım seferberliği başlattıklarını hatırlatarak, şunları söyledi: “71 ildeki il temsilciliklerimiz vasıtasıyla bölgeye yardım TIR’ları gönderdik. Arama-kurtarma faaliyetlerimizle, yardım TIR’larımızla ve saha çalışmalarımızla felaketten etkilenen vatandaşlarımızın yanında olduk. Konukevimizi ve otelimizi depremzedelere açtık. ‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyasına Memur-Sen olarak 10 milyon lira nakdi yardımda bulunduk. 550 çadır ve 150 TIR’lık yardım gönderdik.”

Aydın, deprem bölgesinde yapılması gereken işlerin olduğunu vurgulayarak, eğitim çalışanlarının çalışma şartlarının bir an önce iyileştirilmesi, kalıcı konutlara kavuşturulması gerektiğini ifade etti. Eğitimcilerin bölgedeki görevlerinin devamlılığının sağlanmasına yönelik teşvik edici uygulamalara ihtiyaç olduğunu kaydeden Aydın, deprem bölgesindeki illerin 5 ve 6. derecelerden sayılması için düzenleme yapılması; kamu hizmetinin eksiksiz yürütülmesi için öncelikle sağlık, teknik ve idari alanda personel istihdamının artırılması, tayin, geçici ve sürekli görevlendirme uygulamalarının kapsamının genişletilmesi çağrısında bulundu.