Kırşehir 1 Şubesi

Ordu şubemizde olağanüstü genel kurul sürecimizi tamamladık

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öner, kronik hâle gelen pek çok sorunu verdikleri mücadele ile çözüme kavuşturduklarını, yüzlerce kazanıma imza attıklarını ifade ederek, “Her birinin ardında büyük bir emek, çaba, alın teri ve mücadele var. Tarihî başarıların kazanılmasında, bu kazanımların elde edilmesinde teşkilatımızın ve üyelerimizin katkısı büyüktür. Yoğun bir emek, yıllarca süren mücadele neticesinde elde ettiğimiz bu kazanımlara sahip çıkmalı, değersizleştirilmesine fırsat vermemeliyiz” dedi.

Ordu Şubesi’nin olağanüstü genel kurulunda konuşan Mesut Öner, geçmişten bugüne elde ettikleri kazanımlara değinerek, şunları söyledi:

-       Adaletsiz katsayı uygulamasının sona ermesi,

-       Başörtüsü yasağının kaldırılması,

-       28 Şubat mağdurlarının işe iadesi ve SGK sorunlarının giderilmesi,

-       Kamu görevlilerinin özgürce, huzurlu bir şekilde Cuma namazına gidebilmesi,

-       Nöbet görevine ücret ödenmesi,

-       Sınav görev ücretinin artırılması,

-       Geliştirme ödeneğinin ödenmesine devam edilmesi,

-       Öğretmenlerin ek ödeme sorununa çözüm bulunması,

-       Doçentlik sınavlarında jüri üyelerine ücret ödenmesi,

-       Yabancı dil sınavlarında her bir komisyon üyeliğine ücret ödenmesi,

-       Müdürlere ve müdür başyardımcılarına ilave ek ders ücreti ödenmesi,

-       Destekleme ve yetiştirme kurslarında görev alan memur ve hizmetlilerin fazla çalışmalarının artırımlı ödenmesi, ikili eğitim yapılan eğitim kurumlarında çalışan memur ve hizmetlilerin fazla çalışma karşılığının dört kat artırımlı ödenmesi,

-       Öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesi,

-       Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi başta olmak üzere önemli kazanımlara imza attık.

Her birinin ardında büyük bir emek, çaba, alın teri ve mücadele var. Tarihî başarıların kazanılmasında, bu kazanımların elde edilmesinde teşkilatımızın ve üyelerimizin katkısı büyüktür. Yoğun bir emek, yıllarca süren mücadele neticesinde elde ettiğimiz bu kazanımlara sahip çıkmalı, değersizleştirilmesine fırsat vermemeliyiz.”

Toplu sözleşmede sabit olan ödemeleri göstergeye bağladıklarını dile getiren Öner, toplu sözleşme ikramiyesini aylık ödenecek şekilde hüküm altına alarak miktarını artırdıklarını, birinci dereceye yükselen memurlara 3600 ek gösterge verilmesi ve 4688 sayılı Kanun’la ilgili çalışma yapılmasını hüküm altına aldıklarını kaydetti.

“Kazanımları korumak en büyük kazanımdır” diyerek sözlerini sürdüren Öner, “Sırtında yumurta küfesi taşımayan, konforlu alanlarından ayrılmayıp ‘Sendika ne işe yarıyor’ diyenlerin algı operasyonuna karşı kazanımlarımıza sahip çıkmalıyız. Ter akıtarak, bedel ödeyerek, örgütlü gücümüzle aldığımız kazanımlar bedelsiz dağıtıldığı için değersiz oluyor. Kazanımlarımız bedavadan da ucuz dağıtılsa, kadir kıymet bilinmese de, biz mücadeleye, ter dökmeye, yeni kazanımlar üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi ve İsmail Çelenk yeniden başkan seçildi.