EĞİTİM-BİR-SEN’DE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE DEVAM
Eğitim-Bir-Sen Kırşehir Şubesi akademik, sanatsal ve kültürel faaliyetlerde de bir numara olmaya devam ediyor. Konuyla ilgili olarak Şube Başkanı Oktay Cebeci bir basın açıklaması yaptı. Açıklama şu şekilde:
“Eğitim-Bir-Sen sadece üyelerinin hak ve menfaatlerini önceleyen, bunlarla ilgili bir çalışma yapan sivil toplum teşkilatı değil, bunun yanında bugün bin yedi yüzü aşkın üyesiyle farklı birikim ve beklentilere cevap verebilen bir kurumdur. Bunu dikkate alarak çalışmalarımızı çok yönlü sürdürme gayreti ve kararlılığı içerisindeyiz. Eğitimin ve eğitim çalışanlarının nitelik ve nicelik açısından bir ülke geleceğinde oynadığı rolü göz önünde bulundurarak, günü birlik değil planlı ve hazırlıklı eğitim faaliyetlerinde bulunuyoruz. Bu kapsamda yaptığımız ve halen devam etmekte olan çalışmalarımızla önümüzdeki sürece ilişkin etkinliklerimizin bir kısmı şu şekilde:
Yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden kültürel etkinliklerimizin başında okuma grupları çalışmaları gelmektedir. Kitaba, okumaya, düşünmeye ve bunları birlikte müzakere etmeye göre planlanmış bir “Fikir Kitapları Okuma” grubumuz bulunmaktadır. Bu arkadaşlar önceden belirlenmiş fikri, İslami konularda ülkemizin ve dünyanın kabul gördüğü yazar ve eserlerini belirleyerek on beş günlük sürede okuduktan sonra bir araya gelip kitap, yazar ve konuyla ilgili fikir alış verişinde bulunuyorlar. Bize göre bu belki de ülkemiz çapında örneği az bulunan entelektüel bir çalışma. Son bir yılda bu arkadaşlar Cemil Meriç’in düşünce dünyasından, Dücane Cündioğlu’nun felsefi yorumlarından, İsmet Özel’in ülkemiz ve İslam dünyasına dair öngörülerinden yola çıkarak bugüne değin yirmi farklı eseri derinlemesine incelediler. Bizzat katıldığım bu okumalara dair daha ayrıntılı bilgiler verebilirim.
Bir diğeri edebiyata, şehrimizin ilmi ve kültürel mirasına ilgi duyanlara yönelik hatırat, edebiyat ve Kırşehir tarihi okumaları grubudur. Yakın zamanda başladığımız bu etkinliğe Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Görevlisi İsmail Kasap koordinesinde, şehrimize ve kültürümüze dair eserler okunarak başlandı. Nahit Sırrı Örik’in 1939 yılına dair Kırşehir hatıratı okunarak başlanan bu okumalar, yabancı yazarların şehrimize dair kitapları ile devam ediyor.
Yine bir çok kereler karşımıza çıkan şehrimizin eğitim durumu ve sorunları ile ilgili olarak geniş kapsamlı bir Eğitim Komisyonu kurup bir rapor hazırlamayı düşünüyoruz. Bu konuyla ilgili girişimlerimiz başladı. Böyle bir rapor hazırladığımızda yetkilerle ve kamuoyuyla paylaşacağız.
Genç eğitim yöneticilerinden oluşan ve bu alanla ilgili eserler okuyup müzakere eden bir başka okuma grubumuz daha bulunmaktadır. Bu arkadaşlar da yine haftada bir gün bir araya gelerek kendilerine eğitime katkısı olacağını düşündükleri akademik eserleri okuyup, bir birlerinin istifadesine sunmakta tecrübe paylaşımı yapmaktadırlar. Bir yılı aşkındır devam eden bu çalışmamız da bundan sonra devam edecek.
Bunların yanında çalıştay, bayanlara yönelik ailevi ve kişisel gelişim seminerleri, hatıra yazma ve kısa film yarışmaları, eğitimin her kademesindeki sınavlara yönelik ücretsiz kitap dağıtımı ve kurs programlarımız da planlı olarak devam ediyor. İlgili herkesten öneri, teklif, katkı ve eleştiri bekleriz.”dedi.