EĞİTİM-BİR-SEN YENİ ŞUBESİNDE FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR
Eğitim-Bir-Sen Kırşehir şubesi yeni yerinde de çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak şair, yazar ve Eğitim-Bir-Sen eski genel merkez yöneticilerinden Şaban Abak 25-12-2016 tarihinde sendika üyelerine yönelik çağımızın ve medeniyetimizin son büyük temsilcilerinden “Sezai KARAKOÇ” konulu bir konferans verdi. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz, Ticaret İl Müdürü Mahmut Dalgalı, Akpınar Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü, sendika başkanları ve sendika üyeleri katıldı. Memur-Sen ve Eğitim -Bir-Sen Kırşehir Şube Başkanı Oktay Cebeci açılış konuşmasında ; “ Sendikamıza kendi imkanlarımızla bir yer aldık. Bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sorumluluğumuzun bilincinde olarak geldiğimiz bu noktada bu salonları, yeni imkanlarımızı en iyi şekilde değerlendirme gayret içerisinde olacağız.” Dedi. Daha sonra Sezai Karakoç konulu konferansa geçildi.
Konuşmasına sendikacılığın ülkemizdeki tarihi sürecini anlatarak başlayan Şaban Abak, bu süreçte ele alarak başladı. Sivil Toplum kuruluşlarının toplumdaki yeri ve önemine de değinen Abak; “ Sivil Toplum Kuruluşları ne kadar önemli rol üstlenseler de devletin üzerinde olmaya çalışmaları doğru değildir. STK’lar devletten sonra belki ikinci güçtür fakat kendini ondan üstün göremezler. Bunun son örneğini 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminde gördük. Kendilerini devletten ve milletten soyutlamış bir gurubun en üstün olma çabasıydı 15 Temmuz.” Dedi.
BÜYÜK İNSANLARIN BÜYÜKLÜĞÜ ESERLERİNDEN KAYNAKLANIR
Tarihe baktığımızda insanları büyük yapan onların büyük, ölümsüz eserleridir diyen ABAK; “ Peygamberimiz Hz. Muhammed’den tutun da tarihte ,edebiyatta, sanat ve siyasette bunun böyle olduğunu her dönemde görmek mümkündür. Tarihte iz bırakmış tüm insanlar genelde de ölümlerinden sonra değeri anlaşılmış, ancak gerçek aydınlar onları yaşarken anlayabilmişlerdir. Sezai Karakoç da şu an toplumumuzda ve İslam dünyasında tam olarak bilinen, tanınan ve anlaşılan bir kişi değildir. Oysa onun eserleri son dönemin hatta tüm düşünce tarihimizin temel eserleri olabilecek çaptadır. Onun özellikle tüm Müslümanları birlik olmaya çağıran “ İslam Milleti” olma anlayışı bugün yaşadığımız sorunların temel çözümüdür. Ne zaman böyle bir millet olma işaretleri olsa batı dünyası bunu baltalamak için her türlü hileye başvurmaktadır. Karakoç’a göre İslam milleti olmanın motor gücü Türkiye, merkezi de İstanbul’dur. Olmuyorsa diğer ülke veya toplumlar da bu öncü rolü üstlenebilir. Aslında bu birlik olma fikri tüm Müslümanların vicdanlarında bilinç altında mevcuttur. Biz Müslümanlar için dünya sadece ibadet yeri değildir. Çalışmak, dünyayı yeniden İslam medeniyeti ölçülerine kavuşturmak için uğraş alanıdır da. Siyasal islam yalanı batılıların uydurduğu bir kılıftır. Batının dünyayı biz yönetiriz siz ibadetinizle uğraşın başka şeye karışmayan mantığının dayatmasıdır. Son iki asırdır geldiğimiz bu oyunu artık fark etmeliyiz diye haykıran bir önderdir Karakoç.” Diyen Abak konuşmasını 17. Asırdan bu yana Türk ve İslam dünyasının durumunu, günümüzdeki dünya şartlarını ve bizlerin üzerimize düşen görevleri Sezai Karakoç’un fikirlerinden yola çıkarak özetledi. Konferansın sonunda soru-cevap bölümüyle program sonlandırıldı.