Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öner, Manisa Şubesi’nin ‘Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’na katılarak gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Öner, tekil düzenlemeler sebebiyle memurlar arasında ücret dengesizliği oluştuğunu kaydederek, “Önceliğimiz, öncelikli gündemimiz, Temmuz ayında en düşük memur maaşının 22 bin lira seviyesine çıkması için yapılacak düzenlemedir” dedi.
Kamu görevlilerinin hak kayıplarını ve bozulan gelir dağılımını her platformda dile getirdiklerini, iş barışının sağlanması için gereken adımın zaman kaybedilmeden atılmasını gündemden düşürmediklerini ifade eden Öner, sözlerini şöyle sürdürdü: “Haklı ve kararlı talebimiz görüldü. En düşük kamu görevlisi maaşı/ücreti Temmuz ayında net 22 bin TL olacak ama yapılacak artışın nasıl olacağına yönelik hem kamu görevlilerinin hem de emeklilerinin tereddütleri devam etmektedir. Düzenleme, gerek yüzdelik gerek seyyanen olmak üzere, adil olmalı, açılan makası daraltmalı, bozulan hiyerarşik yapıyı onarmalı, toplu sözleşme masasının yükünü artırmamalıdır. Daha büyük sorunlara yol açmamak için kesinlikle sosyal diyalog artırılmalı, toplu sözleşme kültürüne ağırlık verilmelidir.”
Temel hak ve özgürlükleri savunan, eğitim çalışanlarının mali, sosyal ve özlük haklarını artıran bir sendika olduklarını vurgulayan Öner, “Elde ettiğimiz onlarca kazanımla eğitim çalışanlarının hakkının, itibarının, emeğinin, alın terinin teminatıyız. Eksiklerine rağmen Öğretmenlik Meslek Kanunu için adım atılmasını, 3600 ek göstergenin çıkarılmasını, 50/d’lilerin 33/a’ya alınmasını, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesini, nöbet görevine ücret ödenmesini, öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödemelerini artıran, geliştirme ödeneğinin ödenmesine devam edilmesini, jüri üyelerine ücret verilmesini, sınıf öğretmenlerine haftada iki saat ilave ek ders ücreti ödenmesini, üniversite disiplin kurullarında sendika temsilcisinin yer almasını sağlayan da biziz, Eğitim-Bir-Sen’dir” şeklinde konuştu.
Öner, öğretmenlerin alan değişikliği iş ve işlemlerinin yapılması, sıra tayininin yeniden hayata geçirilmesi, yönetici görevlendirme takviminin açıklanması, depremden etkilenen bölgelerden ayrılan personelin bulundukları illerde görevlendirilmelerinin sağlanması, DYK kurslarında memur ve hizmetli personel yönünden sayı sınırlamasının kaldırılması, üniversite idari personelinin yer değiştirebilmesi, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının kurumların keyfine bırakılmaması, zorunlu olması, birinci dereceye yükselen tüm kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi için mücadele ve çabalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.
Şube Başkanı Halil Kallat ise, birlikte güçlü bir aile olduklarını dile getirerek, toplantıya katılan teşkilat mensuplarına ve üyelere teşekkür etti.