Haber
2024-02-03 15:41:48
‘6 Şubat depremlerinde sergilenen kahramanlık ve dayanışma unutulmasın’ temalı deneme yarışmamız sonuçlandı

Depremlerde ortaya çıkan acı tabloların bir daha yaşanmaması için tecrübelerimizi kayıt altına alarak gelecek nesillere aktarmak, iyi örnekleri yaygınlaştırmak, böylece toplumsal bilinci ve duyarlılığı artırmak amacıyla düzenlediğimiz “Asrın Felaketi, Dayanışmanın Tarihi” temalı deneme yarışması sonuçlanmıştır.

Türkiye genelinde çok sayıda başvurunun yapıldığı yarışmada 268 eser ön değerlendirmeyi geçmiş; alanında yetkin araştırmacı, yazar ve akademisyenlerden oluşan genel jüri, 268 eseri hassasiyetle incelemiş ve dereceye giren eserleri belirlemiştir.

Jüri değerlendirmesi sonucunda BİR DEPREM VURDU BİZİ (Yunus Laçin), TÜRKİYE’SİN SEN (Adem Aruk), KABUK (Ercan Yalçın), SÎRETTEN SÛRETE (Abdülkadir Demircan) ve BİR ŞEHRİ KALBİNDEN ÖPMEK (İbrahim Şaşma) isimli eserler ödüle layık görülmüştür.

Eserlerin sıralamasının da açıklanacağı deneme yarışmasında dereceye giren eser sahipleri, ödüllerini, 6 Mart 2024 tarihinde Malatya’da düzenlenecek programda alacaktır.

Bu arada, yayımlanmaya değer bulunan eserlerin yer aldığı kitap ödül töreninde dağıtılacak ve akabinde yarışmaya iştirak eden bütün katılımcılara ulaştırılacaktır.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen