Kırşehir 1 Şubesi

EĞİTİM-BİR- SEN HAK VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİDİR

EĞİTİM-BİR-SEN HAK VE ÖZGÜRLÜKLER İÇİN VARDIR

Eğitim-Bir-Sen Kırşehir Şubesi İş Yeri temsilcileri istişare toplantısı 05/02/2018 tarihinde sendika binasında gerçekleştirildi. Saat 19:00’da başlayan toplantı 21:00’da sona erdi. On beş günde bir düzenli olarak yapılan toplantıya bu buluşmada Eğitim-Bir-Sen  basın yayın, iletişimden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, Şube ve İlçe Yönetimleri, İş yeri temsilcileri  katıldı. Toplantı açılışın ardından,  Şube Başkanı Oktay Cebeci’nin konuşması,  Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan  Yardımcısı Şükrü Kolukısa’nın konuşması ile devam etti. Şube Başkanı Oktay Cebeci konuşmasında Eğitim-Bir-Sen’in kuruluş döneminden günümüze gelinen sürece değinerek şunları kaydetti:

“ Hakkın ve haklının yanında yer alarak mücadelemize devam ediyoruz. Tüm üyelerimizin her türlü sorun, öneri ve eleştirilerini dikkate alarak ortaya somut bir şeyler koyma kararlılığındayız. Bu manada siz iş yeri temsilcilerimizin bizi geri bildirimle beslemesi, büyütmesi gerekir. Bazen bir üyemizin sorununu duymadığımız veya geç duyduğumuz zamanlar oluyor.  Bu nedenle kişisel, hukuki, özlük hakları konusunda bizleri haberdar etmeniz önemli. Sendikacılık koordineli yapılırsa  başarı elde edilebilir.

 Bildiğiniz gibi sizlerle iki haftada bir farklı gündem ve konuklarla buluşmalar gerçekleştiriyoruz. Buna bunda sonra da devam edeceğiz. Bu toplantıda da genel Merkez Yöneticilerimizden Şükrü Kolukısa aramızdalar. Bize sendikal çalışmalar, önerileri ve planları üzerine görüşlerini dile getirecekler. Tüm üyelerimizle yılda en bir kez olsun buluşmak maksadıyla hafta sonları gruplar halinde kahvaltılı toplantılarız var.   Bayan üyelerimiz yönelik kitap okuma, gezi, hadis okuma gibi faklı ve düzenli devam eden çalışmalarımız devam edecek. Yine erkek üyelerimizin katıldığı edebiyat, fikir okumaları grupları, futbol turnuvası, İHH ile ortak yetim Projemiz diğer faaliyetlerimizden bazıları. Her ramazanda yaptığımız çalışmalar bulunmakta. İlçelerimizde ve bundan sonra köylerimizde devam edecek olan Aile ve Öğrenci Eğitimi seminerlerimiz sürmekte. Sendika şubemizde her cumartesi aile danışmanlığı ve eğitim danışmanlığı ilgi ile takip ediliyor.”  Cebeci konuşmasını tüm bu çalışmalara verdiği destek, ilgi , emek ve katkılarından dolayı katılımcılara teşekkürle tamamladı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Genel Başkan  Yardımcısı Şükrü Kolukısa  konuşmasına  dünyada ve ülkemizde sendikacılığın dünü bugünü konusunu dile getirerek başladı .  Kolukısa  konuşmasının satır başlarında şunlara değindi:

“Sendikacılık bir hak ve özgürlük mücadelesinin adıdır. Bu manada Eğitim-Bir-Sen’in Türkiye’de ve  dünyada bugün çok ciddi çalışmaların içindedir. Bizim için sendikacılığın iki temel görevi var. Biri üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumak için çalışmak, diğeri de tüm ülke  ve dünya insanlığının felahına hizmet etmek, katkı sunmaktır. Bizi diğer sendikalardan ayıran temel fark da burada gizli. Yani Memur-Sen sadece maddi kazanç peşinde olan bir anlayış peşinde değil, bunun yanında dünyadaki ve ülkemizdeki  mazlum ve mağdurların da yanında olan bunun kaygısını taşıyan bir sendikacılık yapmaya çalışmaktadır.  Bu ülkede  olumsuz bir şeyler olsa bundan en çok bizler etkileniriz. Çünkü bizim kendi ülkemizden ve insanımızdan başka dayanağımız yoktur. Bunu 28 Şubat’ta ve benzer örneklerinde rahatlıkla görebiliriz.   Hatta  bu ülkeden bekletisi olan bizim büyük bir gönül coğrafyamız vardır. Bu ifade sadece bizim ülkemize has bir anlayıştır.   Sendikal birikimimizi maddi-manevi bu gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimi de sunmak zorundayız. Mücadelemiz ve müzakerelerimiz tüm yönleriyle devam etmektedir.  Küresel dünya düzeninde bireysel yaşam anlayışı hızla her yeri kapsarken bizler, geleneksel ve tarihi sorumluklarımızla, inancımızın gereği olarak sadece kendimizi düşünemeyiz. Bizden beklentisi olan bizi umut kapısı olarak gören tüm insanlara sendika olarak yardım elini uzatmak zorundayız. 

Eğitim-Bir-Sen bu konuda en büyük eğitim örgütü olarak katkı sunmak zorunda. Eğitimin tüm dönüşüm ve gelişim süreçlerine katkı sunma yükümlülüğümüz var.  Her türlü rapor ve  çalışmalarla eğitime tesir etmeliyiz.    Her zaman yeni şeyler söylemek , yapmak mümkündür. Çocuklarımızın ahlaki ve kültürel tarafıyla da yetiştirilmeleri önemlidir.  Gençlerimizi fikir, edebiyat, kanaat önderlerimizin eserleriyle buluşturmak zorundayız. Bu top yekün geleceğin inşasıdır. Bunu kimseden beklemeyelim, bunu yapacak olan bizleriz.  Maddi olarak yapılabilecekler konusunda ciddi mesafeler aldık ülke olarak, ancak onun dışındakiler için aynı şeyi söylemek zor.

Eğitim çalışanlarının bu manada desteklenmesi gerek . Eğitimin tüm alanları bizi ilgilendirir, çalışmalar yapmamız lazımdır. Müdahale edersek bir şeyler değişiyor.

 Çalışma hayatında değişim ve dönüşüm süreçlerinde var olabilmek için birikimli olmak ve bunu sunmak zorundayız. Aldığımız yetkinin hakkını vermeliyiz. Sabırlı ve zorlu bir mücadeledir bu. Önemli olan doğru adımları doğru zamanda atarak kitlesel gücümüzü deforme etmeden mücadele etmeliyiz. Özgün ve ilkeli bir çalışma yürütmeliyiz.  Örgütlü ve organize , dinamik çalışarak verim elde edebiliriz.  İnanç, kültür alanında katkılar sunmak da  böyle olur.  Bundan sonra da yapılacak çok işimiz var, her gelinen noktada yükümüz daha da ağırlaşacaktır.  Hizmetlerinizden ve gayretlerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim.”dedi.

Konuşmanın sonunda soru-cevap kısmına geçildi.