Kırşehir 1 Şubesi

KUDÜS'E ÖZGÜRLÜK İNSANLIĞA BARIŞ

KUDÜS’E ÖZGÜRLÜK İNSANLIĞA BARIŞ

Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşları, Ankara Anadolu Meydanı’nda ‘Kudüs’e Özgürlük, İnsanlığa Barış’ mottosuyla tüm dünyaya ‘Özgür Kudüs’ mesajı verdi. Meydanda toplanan on binler, tek yürek olarak, ABD’nin kararını tanınmadıklarını, başkenti Kudüs olan özgür Filistin Devleti’ni tanıdıklarını deklare etti. Mitingde, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Kudüs direnişinin sembolü Cuneydi’nin amcası Reşat el-Cuneydi’nin yanı sıra çağrıcı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de coşkulu kitleye hitap etti. Programda, Hamas Lideri İsmail Haniyye video konferans yoluyla mitinge bağlandı, on binlere çağrıda bulundu.
Memur-Sen, Hak-İş, İHH, AGD, Cihannüma, ÖNDER gibi sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra yüzün üstünde sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve üyesi, on binlerce Kudüs sevdalısı vatandaş, Ankara Anadolu Meydanı’nda bir araya geldi. ‘Özgür Kudüs’ iradesini alanlardan tüm dünyaya duyuran katılımcılar, ABD ve İsrail’i protesto etti, Kudüs’ün yanında olduklarını deklare etti.

Mitinge Kırşehir Memur-Sen’e bağlı sendikaların başkanları ve üyeleri de katıldı. Toplam üç araçlık Kırşehir konvoyu miting alanında hazır bulundu. 

 

 

Selahaddin yürekliler kazanacak

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mitingde Grup Yürüyüş bir konser verdi. Konser ve tertip komitesi adına yapılan konuşmanın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Daha sonra kürsüye çıkan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın,  “Elleri kanlı, cüzdanları dolu Siyonistler, silahla, olmadı parayla Arz-ı Mevud’u gerçekleştireceklerini zannediyorlar, yanılıyorlar! Selahaddin yürekli Abdurrahmanların intifadası karşısında yenilecekler ve diz çökecekler. Ömrünü Kudüs’e, Filistin’e, Aksa’ya adanmış Ayşelerin onuru karşısında kaybedecekler. Orta Doğu’dan, Makam-ı Miraç’tan, Mevki-i İsra’dan, Kudsi Şerif’ten defolup gidecekler” dedi.

 

 

 

 

Emperyal düzen yıkılacak

Yalçın, “İnsanlık, emperyal zulüm düzeninin yıkılışının final sahnesine hazırlanıyor. Yıkılışı engellemek, final sahnesini erteletmek için çırpınan zavallılar var. Korkuyorlar. Telaşlanıyorlar. Yenilgiyi geciktirmek için kaosa, krize, çatışmaya ve yeni dünya savaşlarına zemin hazırlıyorlar. Kim mi bunlar? Bunlar, ‘Dünya 5’ten büyüktür’ sözünü duyunca cinnet getirenler. Bunlar, barış denilince aklını yitiren, adalet denilince sinir krizi geçiren sömürgenler. Suriye’de tezgâhları yıkılıp, Orta Doğu’daki çarkları bozulunca dediler ki, Kudüs’ün işgalinin altına imza atıp kutsallarına saldıralım. Bıçağı kemiklerine dayayalım. Sandılar ki, Müslümanlar inzivada. Söz söylemezler. Bir araya gelemezler. Ama işte görüyorlar ki, sadece ümmet değil, bütün insanlık ayakta. Bu sefer sadece Filistin değil, bütün yerküre İntifadada. Bir imzayla Kudüs’ün tapusunu İsrail’e verebileceğine inanan bu ahmaklara sadece  ‘Hadi oradan’ diyorum” şeklinde konuştu.

İsrail’i hiç tanımadık, tanımayacağız

Yalçın, Trump’ın imzasını taşıyan o paçavrayı, tereddütsüz reddettiklerini ve yok saydıklarını dile getirerek, “Biz, İsrail’in ‘Filistin devletinin egemenlik sahasında gecekondu bir kaçak devlet olarak kurulmasına’ karşı çıkıyor, İsrail devleti diye bir devletin varlığını da reddediyor ve yok sayıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Daha sonra Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Cihannüma Genel Başkan Vekili Ahmet Akça, ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu birer konuşma yaptılar.