Kırşehir 1 Şubesi

MEMUR-SEN KIRŞEHİR BULUŞMASI

 

MEMUR-SEN KIRŞEHİR BULUŞMASI

Memur-Sen Kırşehir Genişletilmiş İl İstişare ve Teşkilat Eğitimi toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı, Memur-Sen’e bağlı on bir iş kolundaki sendika şube başkanları, yönetim kurulları, ilçe temsilcileri ile kadınlar komisyonu üyelerinin katılımıyla 11/11/2017 tarihinde  gerçekleşti. Buluşmaya, Büro-Memur-Sen Genel  Başkan Yardımcısı Turan Çetinkaya, araştırmacı, yazar, kişisel gelişim uzmanı Mehmet Baki Öztürk, TRT Dış Yayınlar Dairesi Başkan Yardımcısı Serdar Aydın konuşmacı olarak  katıldı. Toplantıda Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen  Şube Başkanı  Oktay Cebeci katılımcılara hitap etti.

 

 

 

Eğitim-Bir-Sen Kırşehir Şube Başkanı ve Memur Sen İl Temsilcisi Oktay Cebeci katılımcılara hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Bizler büyük bir ailenin şehrimizdeki temsilcileriyiz, birlikte çok güzel  şeyler yapabiliriz. Ortak akıl, istişare ve yardımlaşarak başarılı hizmetler yapabiliriz. Memur-Sen  Kırşehir ailesi olarak ilk defa birlikte bir eğitim ve istişare toplantısında bir araya geldik. Geç olsa da gelecek için iyi bir organizasyon olduğunu düşünüyorum.  Birlikten her zaman kuvvet doğar. Kuvvetimize kuvvet katmanızı bekliyoruz. Burada olmanızdan memnuniyet duyduk. Teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

 

 

 

Cebeci, Memur-Sen’in çalışma prensipleri üzerinde durarak şunları ifade etti. “Biz Memur-Sen ailesi olarak milletimizin refah ve huzur içerisinde yaşaması için üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye çalışan ve insanlık için atılması gerek adımları atan bir konfederasyonuz.  Memur-Sen bugün Türkiye’de hatta dünyanın bir çok yerinde insanların gönlüne hitap eden, umut olan  bir sendikadır. Çalışanların sorunlarına eğilen ve çözüm üreten tek sendikadır. Memur-Sen bunun için tercih edilmekte, samimi ve insan merkezli çalışmalarıyla başarılara imza atmaktadır. Mehmet Akif İnan’ın attığı tohum büyümüştür. Memur-Sen Türkiye’ye mal olmuş bir sendikadır. Daha demokratik, daha özgürlükçü, daha aktif, daha adil, herkes için demokrasinin var olduğu bir Türkiye için Memur-Sen’e her zaman ihtiyaç vardır. Bu uğurda emeği geçen  sizlerin, üyelerimizin katkılarını asla unutmayacağız. Çok zor şartlarda bir araya gelmiş bir grup gönül adamı sendikamızı bugün Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu haline getirdi. Sendikacılık bir gönül işidir, fedakârlık işidir. Bu yıl da aynı fedakârlıkla çalışarak Kırşehir’de daha da güçleneceğiz. Bu başarının en önemli sahibi de sizler olacaksınız. Güzel imkanlara sahibiz, maddi açıdan sıkıntılı zamanlar geride kaldı. Bu imkanı en iyi değerlendirmek de bize düşer.

 Önemli bir husus da önceden kiracı olarak bulunduğumuz şube binamızdan  yeni yerimize taşındık. Burası sendikamızın kendine ait. Bir kısmını kendi bütçemizden bir kısmını da genel merkezimize borçlanarak burayı sendikamıza kazandırdık. Emeği, katkısı geçen herkese teşekkür ediyorum. Burası sadece bir iş kolunun değil hepimizin. Bu binamızı canlı, dinamik, üyelerimizin her türlü hizmetine sunmak zorundayız.” dedi.

 

 

 

Memur-Sen İl temsilcisinin konuşmasının ardından Büro-Memur-Sen Genel  Başkan yardımcısı Turan Çetinkaya bir selamlama konuşması yaptı. Çetinkaya konuşmasında genel merkez çalışmalarından, son toplu sözleşme sürecinde ve gelecek planlarından bahsetti. Daha sonra kişisel gelişim uzmanı Mehmet Baki Öztürk, “ Etkili Sendikacılık Anlayışı” konulu bir sunum yaptı. TRT Dış Yayınlar Dairesi Başkan Yardımcısı Serdar Aydın,  Dünya’nın 15 Temmuz’u konulu sunumuyla katılımcıları bilgilendirdi.  İ.H.H   Yetim Projesi hakkında Mehmet Korkmaz ilimize yapılan çalışmaları anlatarak destek istedi. Toplantının son sunumunu Psikolojik Danışman Semra Cebeci, Evlilik ve Aile İçi İletişim konusunda yaptı. Hatıra fotoğrafıyla teşkilat eğitimi sonlandırıldı.